Het is 2018. Het jaar van de digitale valuta’s. De wereld van cryptocurrencies is flink veranderd gedurende dit jaar en er heeft veel ontwikkeling plaatsgevonden. Nu beginnen verschillende winkels in diverse Europese steden de Bitcoin (BTC) steeds meer te accepteren. Hoe zit dit precies? 


Cyclebit

Een technologie-startup, die bekend staat als Cyclebit, wil dingen vereenvoudigen door winkels in staat te stellen te fungeren als’ cryptocurrency-poorten’. Crypto-enthousiasten kunnen hierdoor hun munten met hen spenderen en de economie uitbreiden met de nieuwe manier van betalen: met cryptocurrencies als de Bitcoin (BTC).

Cyclebit is ondertussen al begonnen en werkt nu samen met verschillende bedrijven in Europa en in Zuid-Korea! Samen met deze bedrijven willen zij het betalen van goederen of een dienst mogelijk maken met cryptocurrency. Naar verluid wordt er in een netwerk van 130 koffiehuizen die verdeeld zijn over heel Spanje, begonnen met het accepteren en verkopen van de Bitcoin (BTC).


Een werkend ecosysteem

Cyclebit heeft in tegenstelling tot andere startups, toegang tot een werkend ecosysteem van Ibox. Ibox is een omnichannel betalingsplatform met meer dan €870 miljoen omzet. Dit ecosysteem is dus ingesteld op erg veel betalingen en kan dit ook allemaal aan.

Cyclebit wil uiteindelijk dat elk verkooppunt in staat is om betalingen door middel van cryptocurrency te accepteren en heeft hierom met het team ervaring opgedaan omtrent het bouwen van grote, betrouwbare betalingsnetwerken.

Wanneer je met Cyclebit gaat samenwerken, krijg jij als verkoper een kant en klaar te installeren, gratis aanpasbare applicatie voor iOS en/of Android. Deze applicatie kan betalingen van zowel cryptocurrency-portefeuilles als ouderwetse banken accepteren.

Volgens Cyclebit zorgt dit voor nieuwe inkomstenstromen voor hen en gaat dit de loyaliteit van de klanten vergroten. Er staan al updates gepland voor verschillende integratieprotocollen voor online en mobiele winkels. Hierbij zorgt elke tool voor verkopers om de cryptocurrency-transacties die ze hebben voltooid, te beheren en te analyseren.


Waarom Cyclebit? – Minder volaliteit bij cryptocurrencies.

In de whitepaper van Cyclebit, wordt er door het team beweert dat de infrastructuur die zij gebruiken, uiteindelijk zou kunnen gaan helpen om de volatiliteit in cryptocurrencies te verminderen. De reden hiervoor is dat eenvoudige manieren om met crypto te betalen, de overstap maken van de hobby van een liefhebber naar een massale financiële rijkdom, waarbij massale eigendom enorme schommelingen voorkomt.

Hiernaast wil Cyclebit de moeilijkheidsgraad van het gebruik van cryptocurrencies die er momenteel nog is weghalen. Het wil de nieuwe digitale valuta toegankelijker maken voor de gemiddelde consumenten. Dit is dus een win-win situatie voor zowel cryptocurrency als geheel, als crypto-fanaten tot verkopers.


Meldingen BTCLink

BTCLink.nl heeft hiernaast ook nog een introductie artikel gewijd aan de Bitcoin (BTC). Wil jij hier meer over lezen? Klik dan hier.

Ook heeft BTCLink.nl een artikel gewijd aan de verwachte Bitcoin (BTC) trends in 2020. Ben jij benieuwd naar deze trends? Klik dan hier.


Categories: Meldingen

×