De Bitcoin (BTC) blijft zich ontwikkelen waardoor ieder jaar grote sprongen in een aantal zaken worden gemaakt. Maar wat zijn eigenlijk de trends voor de BTC in 2020? Dit lees je in dit artikel.


Bitcoin Halving

Op 12 mei 2020 staat de volgende halving op het Bitcoin (BTC)-netwerk gepland. Dit houdt in dat na deze gebeurtenis, de beloningen per block worden gehalveerd. Dit zal dan van 12.5 BTC per block naar 6.25 BTC per block gaan.


Lightning Netwerk

Verwacht wordt dat het Lightning netwerk van Bitcoin dit jaar flink zal gaan groeien. De ontwikkeling van dit netwerk heeft het afgelopen jaar namelijk geen grote sprongen gemaakt, maar de ontwikkeling ervan heeft zeker niet stilgestaan. Verwacht wordt dat diverse applicaties op dit Lightning netwerk gedurende dit jaar worden gelanceerd, wat mogelijk resulteert in een groot aantal nieuwe gebruikers en een aanzienlijk hogere dollar waarde.


Minen van BTC

Gedurende afgelopen jaar hebben nieuwe, innovatieve mining faciliteiten aandacht gekregen. Hierdoor zijn nieuwe spelers de miningmarkt op gekomen. Het minen van BTC lijkt dan ook weer helemaal terug te zijn gekomen. Dit is ook terug te zien in de hash rate van het netwerk. Deze is gedurende het afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid.


Conclusie

Dit waren de drie grootste trends voor de Bitcoin (BTC) in 2020. BTCLink.nl heeft ook een artikel gepubliceerd over de acceptatie van Bitcoin in Europese steden. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier. Ook heeft BTCLink.nl een artikel gewijd aan Bitcoin (BTC). Benieuwd naar hoe dit artikel eruit ziet? Klik dan hier.


Categories: Meldingen

×