Hoe veilig is de Bitcoin?

Deze week was er weer eens een prijs stijging bij Bitcoin en er was ook heel wat media-aandacht, die werd afgetopt door de CEO van Coinbase, die mensen vertelt dat ze moeten kalmeren en op verantwoorde wijze moeten investeren. Maar tegelijkertijd kwam er ook een ​​bericht binnen dat een Bitcoin-bedrijf was gehackt en dat boeven hun digitale portemonnee hadden leeggemaakt voor een bedrag van meer dan 60 miljoen dollar. Het incident diende om aan te tonen dat de digitale valuta op de één of andere manier onveilig en kwetsbaar is voor hacking.


Bitcoin is technisch veilig

Bitcoins technologie kan worden vertrouwd zolang je weet hoe het werkt en je de juiste mensen vertrouwt. Alle diefstallen van de afgelopen jaren zijn het gevolg van onzorgvuldigheid van de kant van Bitcoin eigenaren, oftewel incompetentie of oneerlijkheid van de bedrijven die ze gebruikten. Al met al is Bitcoin veiliger dan de meeste bestaande financiële diensten, waaronder legacy-bankplatforms zoals SWIFT, die herhaaldelijk door hackers zijn aangetast. Maar dit gaat dus alleen maar over de technische beveiliging van Bitcoin.


Financiële onzekerheid

De financiële zekerheid is een andere zaak. Naarmate de groei toeneemt, zou het vooruitzicht van een instorting van Bitcoins veel mensen schade kunnen toebrengen. Niet het minst van degenen die zich aanmelden voor Bitcoin-gerelateerde IRA-producten. Nog zorgwekkender zijn de waarschuwingen over hoe de naderende Bitcoin-termijnmarkt de prijzen misschien niet zal stabiliseren zoals beloofd, maar uiteindelijk het grotere financiële systeem zou kunnen besmetten.


Meldingen BTCLink

BTCLink.nl heeft hiernaast ook nog een artikel gepubliceerd over de acceptatie van Bitcoin (BTC) in diverse Europese steden. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier.

Ook heeft BTCLink.nl een artikel gewijd aan de verwachte Bitcoin (BTC) trends in 2020. Ben jij benieuwd naar deze trends? Klik dan hier.


Categories: Meldingen

×