Dat de Bitcoin (BTC) op steeds meer plaatsen geaccepteerd wordt, laat zich ook terug zien in de prijs van de top cryptocurrency. Over het afgelopen jaar heeft BTC dan ook goed gepresteerd en heeft het een mooie waardestijging meegemaakt. Maar hoeveel is de top cryptocurrency eigenlijk omhoog? In dit artikel lees je meer over dit onderwerp.


Waardestijging 2020-2021

Hiervoor houden wij de periode maart 2020 – maart 2021 aan. Uit data afkomstig van TradingView (handelspaar: BTCUSD) blijkt dat BTC op 1 maart 2020 circa $8.478 waard was. Op 1 maart 2021 lag deze waarde op circa $49.500, oftewel een stijging van ruim 583%. De waardestijging van BTC van de afgelopen 5 jaar is in onderstaand figuur weergegeven.

Bron: TradingView

Waardoor komt de waardestijging?

Een belangrijke reden voor de waardestijging van BTC is de enorme toename in vraag over het afgelopen jaar. Veel (financiële) instituten en andere investeerders hebben gedurende dit jaar de cryptomarkt betreden. Ook veel bedrijven als Tesla ondersteunen BTC inmiddels als officieel betaalmiddel. Dit heeft ervoor gezorgd dat de top crypto inmiddels meer mainstream geworden is. Door het beperkte aantal BTC dat op de markt kan komen, heeft dit nu positieve gevolgen gehad voor de waarde ervan.

Ook het halvingsevenement op het BTC-netwerk, die we in voorgaand artikel besproken hebben, heeft naar verwachting positieve effecten gehad op de waarde van BTC en het netwerk ervan.


Conclusie

Bitcoin wordt steeds meer mainstream gemaakt. Dit heeft tot nu toe positieve effecten gehad op de waarde ervan. Verwacht wordt dan ook dat dit zich voort zal zetten, mochten er meer instituten of bedrijven de markt betreden. Dit is echter slechts speculatie en hiermee geen handelsadvies.

Naast dit artikel, heeft BTCLink.nl ook een artikel gepubliceerd over de Bitcoin acceptatie van Bitcoin in Europese steden. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier. Ook heeft BTCLink.nl een artikel gewijd aan Bitcoin (BTC). Benieuwd naar hoe dit artikel eruit ziet? Klik dan hier. Ben jij benieuwd over de eerder voorspelde Bitcoin trends over 2020? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.


Categories: Meldingen

×